header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Писмо патријарха Павла Милораду Вучелићу: Безумно весеље у доба слома (1995)
Писмо патријарха Павла Милораду Вучелићу: Безумно весеље у доба слома (1995) Штампај Е-пошта
понедељак, 25 октобар 2021
           Подсетио бих јавност на једно друго писмо патријарха Павла које је такође упућено господину Милораду Вучелићу у тренутку када је 300.000 Срба у колонама бежало из Крајине

 

Патријарх Павле је 1995. писао директору РТС-а Милораду Вучелићу, у тренутку када је стотине хиљада српских избеглица бежало из Крајине и молио га да уклони медијску тишину. Мислим да се ово заборавило. Јуче је наш патријарх Порфирије доделио орден Светог Саве господину Милораду Вучелићу.

Ова одлука је изазвала велику негативну реакцију на друштвеним мрежама. Нисам хтео да коментаришем док нисам прочитао саопштење СПЦ о овоме, где се укратко каже да је господин Вучелић добио ово признање јер је као директор тв Нови Сад омогућио реализацију емисије Православни буквар у коју је био укључен и епископ Иринеј Буловић и тако даље…

Не волим да коментаришем овакве ствари али подсетио бих јавност на једно друго писмо патријарха Павла које је такође упућено господину Милораду Вучелићу у тренутку када је 300.000 Срба у колонама бежало из Крајине, а када је на РТС-овим каналима била музика и тотално помрачење информација.

Замолио сам своју братију и читаоце да ми пронађу ово писмо и по послушању ево га овде. Ово писмо из 1995. године можете наћи у Сабраним делима патријарха Павла.

 

Факсимил

Нећу да улазим у детаље. Можда је господин Вучелић морао тако да поступи али и ако је морао могао је да да оставку и да се не сложи са том политиком.

Елем, интересантно два патријарха о истом човеку.

 

Извор: Блог Милоша Станића

 

Повезани текстови:

 Уредништво: Нова саблазан из Несветог Синода

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.