header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У Њујорку одржан светски скуп јеврејског покрета Хабад
У Њујорку одржан светски скуп јеврејског покрета Хабад Штампај Е-пошта
среда, 03 новембар 2021
 Главни рабин Русије говорио о „приближавању месијанских времена“

 Москва, 1. нов. – РИА „Новости“. На конференцији у Њујорку, лидери јеврејских заједница из бројних земаља констатовали су развој јеврејског живота у традиционално муслиманским регионима, што је, према речима главног рабина Русије Берла Лазара, „наговештај месијанских времена“, саопштила је прес служба овог верског вође.

Како су прецизирали за РИА Новости у прес-служби, састанак је одржан 29. октобра током годишње конференције изасланика последњег Лубавичког рабина. У њему је учествовало више од две хиљаде рабина и поглавара заједница из различитих земаља.

Учесници сусрета су констатовали да је у последње време дошло до развоја јеврејског живота у исламским земљама, чему је допринело успостављање дипломатских односа између Израела и низа арапских земаља – Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и Судана, - наводи се у саопштењу.

Као пример, прес-служба је навела недавно путовање јеврејске омладинске делегације из Русије у Уједињене Арапске Емирате, које је постало „највећи догађај у јеврејском животу ове блискоисточне земље“. „Чињеница да сада Јеврејин у кипи и цициту већ може мирно и поносно да хода по једној арапској земљи, прави је предзнак месијанских времена“, рекао је Лазар, а пренела је прес служба.

 ________________________

Препоручујемо за читање:

"Толеранција" и "мултикултурализам" на делу - хабадовци награђују српске злотворе и крвнике 

________________________

Рабин Менахем-Мендел Шнеерсон (1902-1994) - седми и последњи вођа хасидског покрета Хабад, један од најистакнутијих јеврејских вођа 20. века. Главна делатност изасланика Лубавичког рабина широм света је „свеобухватна помоћ Јеврејима у поштовању заповести Торе, развој друштвених центара, повратак и рестаурација синагога, обука младих рабина, учитеља, писара, преписивачи светих текстова и друге духовне и просветне делатности“, прецизирали су у прес-служби.

 

Извор: „Борба за веру“ / РИА „Новости“

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.