header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Елпидофорос о Вартоломеју: Бог га је довео у САД, да би он управљао још 30 година
Елпидофорос о Вартоломеју: Бог га је довео у САД, да би он управљао још 30 година Штампај Е-пошта
среда, 10 новембар 2021

 Архиепископ Елпидофорос је рекао да током посете патријарха Вартоломеја Сједињеним Државама ствари нису ишле како се очекивало. Јер, Вартоломеју је тамо  позлило  и завршио је у болници.

Поглавар фанарске архиепископије у САД, архиепископ Елпидофорос (Ламбрианидис) реко је да је Бог довео патријарха Вартоломеја у  САД да би остао поглавар Константинопољске цркве још 30 година, саопштило је профанарско издање Оrthodoxtimes.com.

Коментаришући недавну посету патријарха Вартоломеја Сједињеним Америчким Државама, архиепископ Елпидофорос је рекао да је „са организационог становишта, сада када је посета завршена“ веома „срећан“, али „ствари нису ишле како се очекивало“.

 „Посета је прошла добро, јер је патријарх јак. Али и његово здравље се вратило, пошто се испоставило да је патријарх био болестан, а он, наравно, није знао за то. Овде смо сазнали за то и мобилисали све наше снаге, не само америчке, већ и грчке“, рекао је архиепископ.

Говорећи о здрављу поглавара Фанара, он је истакао да „изгледа да га је Бог довео овде да био он био патријарх још 30 година“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.