header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грузијски патријарх: Деца коју мајка и отац благосиљају – биће срећна
Грузијски патријарх: Деца коју мајка и отац благосиљају – биће срећна Штампај Е-пошта
недеља, 02 јануар 2022

 Предстојатељ Грузијске Православне Цркве је напоменуо да у новој години не треба да се плашимо тешкоћа и да не треба да очајавамо.

Његова Светост Католикос Патријарх целе Грузије Илија Други је у новогодишњој посланици подсетио на значај родитељског благослова за децу, преноси новинска агенција  Оrthodoxia News Agency.

Према речима Патријарха, у новој години „не треба да се плашимо тешкоћа. Потешкоће долазе и пролазе, као што радост долази и одлази. Морамо бити реални. Не смемо очајавати. Морамо да помогнемо једни другима не само финансијски, већ и речима“.

Предстојатељ Грузијске Цркве је подсетио да ће „деца коју благослове мајка и отац бити истински срећна“.

Према његовим речима, „будућност мора бити сигурна за нас, а ми, заузврат, морамо да запамтимо да будућност припада нама”.

Недавно је патријарх Илија Други одржао - 62-го по реду - масовно крштење више од 500 деце. Патријарх Илија је – закључно са овим крштењем – укупно крстио више од 40 деце у Грузији.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 02 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.