header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Истраживање показује: више хришћана у Израелу
Истраживање показује: више хришћана у Израелу Штампај Е-пошта
среда, 19 јануар 2022

 Број израелских хришћана расте и поред ниског наталитета.

Према подацима Државног завода за статистику, у Израелу сада живи око 182.000 хришћана, што је 1,4 одсто више него пре годину дана, пише gosc.pl.

Хришћани чине 1,9% укупног становништва, од чега су 76,7% хришћани – Арапи.. Међу Арапима је 7% хришћана. Вреди напоменути да је просечан број деце до 17 година у хришћанским породицама 1,93, што је приметно мање него у јеврејским (2,43) и муслиманским (2,60).

Огромна већина Арапа хришћана живи у северном делу земље или у региону Хаифе. Назарет и Хаифа су градови са највећим бројем Арапа хришћана. Али други хришћани су углавном концентрисани у Тел Авиву и централном делу земље.

Патријарх јерусалимски је раније говорио о нападима циониста на хришћане, а председник Израела је обећао да ће се борити против дискриминације у Светој Земљи.

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 19 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.