header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Истраживање показује: више хришћана у Израелу
Истраживање показује: више хришћана у Израелу Штампај Е-пошта
среда, 19 јануар 2022

 Број израелских хришћана расте и поред ниског наталитета.

Према подацима Државног завода за статистику, у Израелу сада живи око 182.000 хришћана, што је 1,4 одсто више него пре годину дана, пише gosc.pl.

Хришћани чине 1,9% укупног становништва, од чега су 76,7% хришћани – Арапи.. Међу Арапима је 7% хришћана. Вреди напоменути да је просечан број деце до 17 година у хришћанским породицама 1,93, што је приметно мање него у јеврејским (2,43) и муслиманским (2,60).

Огромна већина Арапа хришћана живи у северном делу земље или у региону Хаифе. Назарет и Хаифа су градови са највећим бројем Арапа хришћана. Али други хришћани су углавном концентрисани у Тел Авиву и централном делу земље.

Патријарх јерусалимски је раније говорио о нападима циониста на хришћане, а председник Израела је обећао да ће се борити против дискриминације у Светој Земљи.

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 19 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 127 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.