header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Како је било на Богојављење у неким местима у Црној Гори
Како је било на Богојављење у неким местима у Црној Гори Штампај Е-пошта
петак, 21 јануар 2022

   Арсеније Цицмил претучен је од „народне“ полиције у Никшићу 13. маја 2020. (тада малолетник од 16 година) током протеста подршке приведеном епископу будимљанско-никшићком Јоаникију са осморицом свештеника Архијерејског намесништва никшићког, затим је приведен и против њега је покренут поступак због „напада на службено лице“. Ударан је ногама и пендрецима, са око 15 удараца у тело и 4 у главу. И поред видео снимака још није утврђено ко га је све тукао. Процес још траје...

И ове године, на Богојављење, Арсеније је пливао за Часни крст на реци Пиви, у Плужинама.

На истом месту, његов старији брат, парох у Плужинама Лука Цицмил освештава воду из чамца и после пливања за Часни крст и сам ускаче у воду, у мантији, и плива до обале.

Пливање за Часни крст у Плужинама се може видети и на снимку, на нашем каналу:

 КЛИК НА СЛИКУ:

 Њихов најстарији брат, парох берански Милош Цицмил и архимандрит Данило (у Ђурђевим Ступовима), у Лиму освештавају воду, у реку улазе у мантијама и почиње пливање за Часни крст, што се види на видео следећем видео снимку са нашег "Ру тјуб" канала.

КЛИК НА СЛИКУ:

Наши сарадници из Црне Горе јављају да браћа свештеници држе службу по канонском поретку.

Њихов отац Миле Цицмил, историчар и магистар заштите на раду, поред учешћа у многим одборима за обнову и градњу православних храмова, деценијама истражује, скупља и објављује сведочанства о страдању Српског народа у Црној Гори и његова супруга Радана, која је одгајила оваква три сина такође су, по ко зна који пут, пливали за Часни крст.

А, са друге стране...читамо наслов: Патријарх отказао учешће у организацији Пливања за Часни Крст

Преносимо цео чланак са сајта "Новости.рс":

"По одлуци Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке због тешке епидемиолошке ситуације у нашој земљи отказао је учешће у организацији манифестације Пливање за Часни Крст.

Манифестација је требало да се одржи на Крстовдан, 18. јануара 2022. године, на базену СЦ Ташмајдан, а у којој је требало да учествују ђаци београдских основних школа. 

Спортски савез Београда и Градски секретаријат за спорт и омладину, који су намеравали да буду суорганизатори ове манифестације, такође су одустали од њене реализације.

- Међутим, до нас су дошле информације да извесне невладине организације, које немају структурну везу са Српском Православном Црквом, намеравају да упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији, ипак, организују ову манифестацију. Наглашавамо да за то немају благослов Цркве, а да родитељи децу шаљу на сопствену одговорност - саопштено је из Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке."

 

Линкови:

https://ssr.org.rs/pretuceni-arsenije

https://www.novosti.rs/c/

https://www.rtv.rs/sr

https://www.novosti.rs/

https://svetigora.com/

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 21 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.