header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Мирослав Вујанић: Темељни уговор – темељна победа!
Мирослав Вујанић: Темељни уговор – темељна победа! Штампај Е-пошта
понедељак, 31 јануар 2022

 Драга и љубљена србска браћо и сестре у Христу,

Светиње у Црној Гори није одбранио нико други до најприје ви, србски народ у Црној Гори. Ђукановића и његов богоборни и србомрзитељски ДПС режим са власти није скинуо нико други и никакви партијаши, до ви народ србски. Стога, не допустите ни сад било којим партијашима, појединцима нити било коме да вас подјеле ма у какве се барјаке исти умотавали.

Мир, јединство и братска љубав међу Србима свуда у свијету па и у Црној Гори је сад и увијек најважнија ствар. Са својим часним митрополитом, епископима, свештенством ви одлучите о својој судбини. Не може србски народ своју судбину везати ни за било кога, па нити за Владу Здравка Кривокапића, али ни за било  коју будућу владу. Народ србски своју судбину може да веже само за Господа Исуса Христа, а треба да искористи сваку прилику и свакога да свој положај поправи и учврсти, сад и одмах! Ако је у овом моменту ова Влада Црне Горе прилика да ми наше србске ствари завршимо, шта чекамо и ко нас спрјечава да то урадимо!? Ако је ова Влада прилика, да ми, а то је Србска православна црква и народ србски, учврстимо наш положај и законски утемељимо наше светиње сад и одмах, што је потребно ризиковати и чекати нека нова времена и неке нове владе!? Митрополија црногорско приморска СПЦ је рекла да је Темељни уговор добар и апсолутно прихватљив. Дакле, шта се чека!? Што можеш сад, учини одмах да не буде по оној народној: 'Обећање лудом радовање!' Ми сад да потпишемо Темељни уговор, а послије нека се они довијају шта ће и како ће и како да га оборе, пониште и укину. Послије нека они  муку муче по овом питању, док ми, народ србски, одосмо даље по ријешавању наших других питања. Сваки искрени Србин, било гдје у свијету, а посебно у Црној Гори, мора овако да размишља, а не да мудрујемо и у своме мудровању да себи раку копамо. Наш паметни народ каже:'Што један луд поквари стотину паметних не може да поправи.' А деценијама се на овим просторима све кварило и против Срба устајало и не може се преко ноћи ни једним потезом, нити једном владом то измјенити. За све треба вријеме. Но једно је више него јасно, сваки дан у Црној Гори без богоборца и србомрзитеља Ђукановића јесте нови дан наше побједе и јесте нова шанаса повратку Црне Горе Истини и Правди. Свако ново јутро без Ђукановићеве корумпиране власти и криминалне полиције за вратом јесте јутро нове наде и слободе за Србску православну цркву и за Србе, али и за сваког поштеног човјека у Црној Гори, без обзира на вјеру и нацију. Зато учинимо данас што можемо и што је до нас како се сутра наша дјеца не би опет борила за оно што смо ми данас могли ријешити, а нисмо. И, ако уопште буду била у прилици, да због наших пропуста, то ураде! Овдје није битан интерес ни твој, ни мој, ни ове, ни оне партије, ни ове, нити оне владе, нити једног појединца. Овде је битан интерес србског народа и Цркве његове. Стога Темељни уговор, не сутра или ко зна када, но сад и одмах, а најкасније до 03. фебруара 2022. године, само и једино у интересу Србске православне цркве и србског народа, а све у инат врагу том непријатељу рода људског!!!

Решење је просто и оно гласи: Сад и одмах да крене иницијатива од србског народа из Црне Горе и да се јасно тражи хитна телефонска сједница Синода СПЦ на којој ће се дати овлаштење митрополиту црногорско приморском Јоаникију да у име СПЦ и србског народа одмах потпише Темељни уговор са Владом Црне Горе. Уговор ће потврдити наредни СА Сабор СПЦ. Ово не представља никакву новину јер исти уговор са Владом Р. Хрватске у име СПЦ потписао је, не патријарх, већ тадашњи митрополит загребачко љубљански Јован.

Будимо једноставни и лаки у Христу, да би наш живот и живот дјеце наше био једноставан и лак.

Какви били сада бићемо до вијека!

У љубави Христовој, у вјекове!

Србин, раб Христов,

Мирослав Вујанић

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 31 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.