header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Вакцинисали су довољно тако да им "п(л)андемија" више није потребна
Вакцинисали су довољно тако да им "п(л)андемија" више није потребна Штампај Е-пошта
петак, 11 фебруар 2022

 Шведска је прва у свету објавила крај епидемије „ковида

Шведска је прва у свету објавила крај епидемије корона вируса и укинула сва неколико ограничења која су уведена у земљи због ширења вируса SARS-CoV-2, преноси Ројтерс.

„Рекла бих да је епидемија готова“, рекла је Лена Халенгрен, министарка социјалне заштите земље. Према речима министра, „ковид“ се више неће сврставати у болест опасну по друштво. Шведска влада је ову одлуку образложила високим нивоом вакцинације и смањењем нивоа хоспитализације особа у тешком стању.

 „Стопа заражености ће још неко време остати висока, али изгледа да су најтеже последице заразе иза нас“, рекла је премијерка Магдалена Андерсон. Од данас се људима у Шведској саветује да остану код куће у случају симптома прехладе уместо да се тестирају на коронавирус. Само медицинско особље и социјални радници биће тестирани на ковид.

Раније, крајем јануара, у Великој Британији је укинут део ограничења због корона вируса. Након тога, почетком фебруара, скоро све епидемиолошке забране укинула је Данска, а потом и Норвешка.

Израелска влада је такође поставила курс за постепено укидање преосталих ограничења. Од почетка месеца у јеврејској држави је укинут „Зелени стандард“. Од сутра се укида „љубичасти стандард“ у тржним центрима. Једина ограничења која и даље остају у Израелу су карантин за оне који се враћају из иностранства и „зелени стандард“ на „високо ризичним“ догађајима, односно на банкетима и забавама.

Ипак, СЗО упозорава да је преурањено проглашавати победу над корона вирусом. Према речима шефа организације Тедроса Гебрејесуса, вирус ће се развити, тако да не треба напуштати карантин, полажући све наде у вакцине.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "Ројтерс"

Последњи пут ажурирано ( петак, 11 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 56 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.