header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Почиње рат: У току евакуација жена и деце из Домбаса у Русију
Почиње рат: У току евакуација жена и деце из Домбаса у Русију Штампај Е-пошта
петак, 18 фебруар 2022

 Шеф ДНР Денис Пушилин најавио је организовање масовног централизованог одласка становника републике у Русију због чињенице да ће председник Украјине Владимир Зеленски „ускоро издати наређење војсци да пређе у офанзиву, да спроведе план за инвазију на територију Доњецке и Луганске народне републике“.

Према речима Пушилина, по договору са руским руководством у Ростовској области, мере за прихват и смештај грађана републике су већ спремне, биће им обезбеђено све што је потребно. Пре свега, евакуацији подлежу жене, деца и старци.

После Доњецка, евакуацију је најавио и Луганск – шеф ЛНР Леонид Пасечник позвао је становнике да што пре оду у Русију, а све мушкарце који су способни да држе оружје у рукама „да стану у одбрану своје земље."

Коментаришући евакуацију становника Донбаса, Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације, напоменуо је да не зна да ли су те акције координисане са Москвом. Истовремено, први заменик председника Комитета Државне думе за послове ЗНД, евроазијске интеграције и односе са сународницима Виктор Водолацки је за ТАСС рекао да ће се Ростовска област носити са пријемом евакуисаних грађана ДНР и ЛНР. О спремности да их прихвате такође су већ саопштили на Криму.

Позиција Русије и Украјине

Украјинске власти кажу да не спроводе офанзивне операције на истоку земље и да нису умешане у саботаже у хемијским фабрикама у Донбасу. Како је уверио министар спољних послова Дмитриј Кулеба, Кијев је у потпуности посвећен „искључиво дипломатском решењу”.

Руски председник Владимир Путин је, коментаришући ситуацију у Донбасу, изразио жаљење због заоштравања и поново позвао Кијев да седне за преговарачки сто са Донбасом и договори мере за окончање сукоба. „Што се пре догоди, то боље“, нагласио је он.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "ТАСС"

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.