header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Претња расколом унутар Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије
Претња расколом унутар Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије Штампај Е-пошта
уторак, 01 март 2022

 Митрополит запорошки и мелитопољски Лука позвао је свештенство да не сеје раздор и смутњу међу паством.

Митрополит запорошки и мелитопољски Лука подсетио је свештенство да је њихов главни задатак да се моле за што бржи завршетак рата. О томе је Владика писао на свом Telegram-каналу.

 „Сада, када се сви заједно морамо молити за што скорије успостављање мира у нашој многострадалној Отаџбини, поједини клирици, препуштени емоцијама и гордим страстима, сеју раздор. Да ли је данас право време да се на друштвеним мрежама започну дискусије о овоме или оном? Да ли је то наша прва брига у овако страшном времену?“, написао је митрополит Лука.

По речима Владике, сваки рат је дело ђавола.

 „За мене, не само као епископа, већ и као православца, најстрашније је да људи који су изашли из исте крстионице, чије се мајке моле у ​​истој Цркви, на чијим грудима виси исти крст, убијају једни друге. И једни и други читају пред битку исте молитве и обраћају се истом Богу. Срце Божије Матере се слама када види сво ово безумље Своје деце! Позивам и молим свештенство Запорошке епархије – престаните да сејете пометњу међу нашим стадом, не следите ђавоље вођство. Запамтите, пред Богом ћете морати да одговарате за сваку реч!“ Епископ је послао ове речи свештенству.

 „Данас, више него икада, морате да живите у складу са својим призвањем – да сведочите лик Христов у овом свету: да се сажалите на свакога, да се смилујете на све, да покажете пожртвовану љубав и да се не мешате у политичке игре“, резимирао је владика.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.