header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow 15 епархија УПЦ Московске патријаршије прекинуло да помиње патријарха Кирила
15 епархија УПЦ Московске патријаршије прекинуло да помиње патријарха Кирила Штампај Е-пошта
петак, 04 март 2022
          Део епископа Украјинске Православне Цркве московске патријаршије благословио је свештенству да на богослужењу не помињу патријарха Кирила.

 Један број архијереја УПЦ благословио је своје свештенослужитеље да престану да помињу патријарха Кирила на богослужењу. Архијереји сматрају да је ово неопходан корак за очување спокојства и јединства верника у условима руске војне инвазије на Украјину.

Од 3. марта 2022. познате су званичне одлуке из 15 епархија: Тернопољске, Чернопољско-буковинске, Каменечко-подољске, Виницке, Хмељницке, Белоцерковцаке, Волинске, Владимирско-Волинске, Мукачевске, Ровенске, Вознесенске, Житомирске, Ивано-Франковске, Лвовске и Сумске епархије.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.