header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Да утру пут за Антихриста: Руски патријарх и римски папа сусрешће се у Латинској Америци
Да утру пут за Антихриста: Руски патријарх и римски папа сусрешће се у Латинској Америци Штампај Е-пошта
среда, 09 март 2022

 Његова Светост Патријарх Кирил са апостолским нунцијем у Русији разматрао је место сусрета Прелата Руске Православне Цркве са папом римским.

У манастиру Данилово у Москви поглавар Руске Православне Цркве патријарх московски и целе Русије Кирил са апостолским нунцијем у Русији надбискупом Ђовани Д'Ањело, разматрао је сусрет патријарха Кирила и римског папе Фрање, преноси званичниј сајт Московске патријаршије Патриархия.Ru.

Патријарх је подвукао да умерена и мудра позиција Ватикана у многим међународним питањима одговара ставовима Руские Православне Цркаве. „Веома је важно да хришћанске Цркве, наше Цркве између осталих, не би престале, вољно или невољно, понекад без икакве воље, учествовање у тим сложеним и међусобно противуречним тенденцијама, које су данас присутне у свету“, - истакао је он (очито да је и рат добар изговор екумениста за екуменизам – нап. „Борба за веру).

Поглавар Руске Православне Цркве је навео да надбискуп Ђовани Д'Ањело има искуство у суочавању са тешким политичким ситуацијама, пошто је дуго служио у Латинској Америци: „Ово је веома сложен континент. С једне стране, то је континент чији већина становника припада католичкој цркви. Посећујући земље Латинске Америке, био сам сведок снажног, живог религиозног осећања људи. Али, с друге стране, на овом континенту постоје и многе противречности: друштвене, политичке, економске и друге, и оне компликују животе људи.

 Ми настојимо да заузмемо миротворачку позицију, укључујући и суочавање са постојећим сукобима“, рекао је патријарх Кирил. — Зато што Црква не може бити учесник у сукобу – она може бити само миротворна сила. Када се појавила тема мог сусрета са папом Фрањом, размишљао сам о томе где треба да се одржи овај сусрет. Тада сам помислио да треба да се нађемо у тој земљи где православни никада нису имали сукобе са католицима. На континенту који се бори са многим проблемима, са неправдом, потребна му је духовна подршка, а истовремено никада није био омрачен међурелигијским сукобима, везаним за тему Истока и Запада".

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.