header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Надбискуп Карло Марија Вигано: Русија је препрека доласку Антихриста
Надбискуп Карло Марија Вигано: Русија је препрека доласку Антихриста Штампај Е-пошта
субота, 12 март 2022

 Глас вапијућег у пустињи:

римокатолички надбискуп назвао рат у Украјини завером за успостављање Новог светског поретка

Упркос 24-часовној демонизацији Русије у западним медијима, нису сви Европљани и Американци подлегли пропаганди. Један од оних који су водили "крсташки рат" против глобалистичких планова изненада је био бивши ватикански изасланик у САД-у, критичар римског папе због подршке педерастијској пропаганди, БЛМ-а, један од најпознатијих "анти-ваксера" на свету, надбискуп Карло Марија Вигано.

Пре неки дан објавио је дугачко писмо у којем је оптужио снаге "дубоке државе" у САД-у, ЕУ, НАТО-у и СЕФ-у за распаљивање тренутног рата и демонизују Русије. И не само окривио, већ је нашу земљу (Русију) назвао последњим бедемом хришћанских вредности, позивајући Европљане и Американце који мисле својом главом да буду пријатељи са нашом земљом.

Усред отворене дехуманизације Русије од стране западних медија и друштвених мрежа које су дошле до одобрења за убијање руских грађана од стране компаније Цукерберг, усамљеним гласом вапијућег у пустињи звучало је писмо сада прокаженог католичког надбискупа Вигана. Вредно је напоменути да је ово писмо усред коризме данас упоредиво са духовним подвигом. Већ му је донело талас исмевања леволибералних медија, надбискупа су ставили на „црну листу“ лица за предавања, наступе на ТВ-у и на универзитетима, богослужења у цркви. Штавише, како пишу на друштвеним мрежама, Вигано је почео да добија претње, а присећајући се како се Антифа обрачунао са противницима и колико је бандероваца сада отишло на Запад, никако их не треба отписивати. Међутим, католички свештеник је кренуо на то како би покушао да пренесе истину која му је позната.

Штавише, тешко је посумњати у незнање Вигана. Надбискуп, некада папски нунције у Сједињеним Државама, добро је свестан шта се дешава у просторијама моћи и утицаја. Био је један од најмоћнијих јерарха све док није кренуо против ветра и оптужио Фрању за прикривање оптужби за сексуално злостављање бившег кардинала Теодора Мекарика. Скандал је отишао толико далеко да је Вигано затражио оставку папе 2018. године, након чега је добио прву "црну ознаку". Други је добио након што је оптужио Бајдена за изборну превару и након критика вакцинације, на шта је подсетио у свом писму.

„Ако погледамо шта се дешава у Украјини, а да не будемо заведени грубим фалсификатима мејнстрим медија, схватићемо да се поштовање права једних других потпуно игнорише; штавише, стиче се утисак да Бајденова администрација, НАТО и европски Унија намерно жели да одржи ситуацију очигледне неравнотеже управо да би онемогућила било какав покушај мирног решавања украјинске кризе изазивањем Руске Федерације на сукоб... Манипулације ове врсте постале су норма током тзв. пандемије на штету доктора, научника и неслагања новинара који су дискредитовани и подвргнути изопштењу само зато што су се усудили да доводе у питање ефикасност експерименталних серума.  Две године касније, истина о штетним ефектима и лошем управљању ванредним здравственим стањем показала је да су у праву, али истина се тврдоглаво игнорише јер не испуњава оно што је желела и још увек жели систем данас.

Али ако су ову колосалну превару подржавали и пропагирали медији, мора се признати да националне и међународне здравствене институције, владе, судије, агенције за провођење закона и сама католичка јерархија деле одговорност за катастрофу – свако у својој сфери, активно подржавајући или не супротстављање наративу – катастрофу која је утицала на здравље милијарде људи, на њихову имовину, остваривање њихових индивидуалних права, па чак и самих њихових живота. И поред тога, тешко је замислити да би они који су били криви за овакве злочине у подршци пандемији која је намерно и злонамерно усиљена, могли одједном да се осећају достојним и брижним за своје грађане и своју отаџбину када им рат угрози безбедност и економију”, - написао је Вигано.

Његове речи у потпуности потврђују и наша запажања – пумпање војне хистерије са Запада почело је тачно у тренутку када су почели да губе контролу над друштвом, а анти-ковидни наступи почели да прете националним размерама и стварним губитком моћи за глобалисте у Канади, Аустрији, Француској. Да не би изгубили власт и не би седели на оптуженичкој клупи за лобирање интереса Биг - фарме, овим олошима је био потребан рат и нови „главни непријатељ човечанства“. Рат који је почео хтео то Путин или не.

Наравно, пре недељу дана ове изјаве би биле назване „жестоке теорије завере“. Али информације о америчким биолабораторијама, које су, чак и према њиховој званичној верзији, „сигурно проучавале коронавирусе слепих мишева“, али би могле да развију нове сојеве, показују ситуацију на сасвим другачији начин. Да је овако нешто испливало у новембру, можда сада не бисмо имали битке за Харков и Кијев, али би средства Конвоја слободе наставила одбрану Отаве и јуришали на Париз и Вашингтон. "НАТО је присилио (Русију) да ескалира ситуацију у веома деликатном тренутку за геополитичку равнотежу. Морамо се запитати зашто Сједињене Државе - односно америчка дубока држава, која је повратила власт након изборних махинација које су довеле Џоа Бајдена у Белу кућу – желе да створе тензије у односима са Русијом и увуку своје европске партнере у сукоб са свим могућим последицама?“, поставља католички надбискуп исто питање као РИА "Катюша".

Одговор је једноставан – због „победе” над Русијом и светске кризе која је уследила, дозволити неоконашима да изврше своју злочиначку заверу. Наводећи УН, НАТО, ММФ, ЕУ и олигархе као што су Џорџ Сорош и Бил Гејтс као спонзоре рата, надбискуп је идентификовао глобалну заверу коју је предводила америчка дубока држава да би увела светску владу Антихриста, засновану на економским интересима и прогресивизму.

Одвојено је прошетао Украјином, констатујући не само русофобију коју су покренули глобалисти и подсећајући на убиства у Донбасу, већ и називајући Зеленског марионетом, превртљивим аутсајдером, који је спреман да распламса мржњу Украјинаца према Русији. „Имиџ Зеленског је вештачки производ, медијска фикција, операција манипулисања консензусом, који је, ипак, могао да створи политички карактер у украјинској колективној имагинацији и који је у стварности, а не у фантазији, успео да преузму власт“, ​​написао је бивши изасланик Ватикана. Саме Украјинце је прогласио „таоцима“ глобалистичког тоталитарног режима и саветовао им да не улазе у ЕУ. Штавише, позвао је и европске земље да почну да се боре за своју независност, враћајући свој „суверенитет, свој идентитет, своју веру и душу“.

Штавише, он је саму Русију назвао ничим другим до Катехоном, који притивустоји доласку Антихриста. Говорећи о кризи духовности на Западу, Вигано је рекао:

„Светска криза, уз помоћ које се спрема распад традиционалног друштва, захватила је и Католичку цркву, чију јерархију држе као таоце отпадници који су лакеји власти... Рим цезара и папа сада је пуст и ћутљив, као што је вековима ћутао је и други Константинопољски Рим... Можда је Провиђење унапред одредило да Москва, Трећи Рим, данас у очима света преузме улогу катехона, есхатолошке баријере антихристу. Русија и Украјина данас могу одиграти епохалну улогу у обнови хришћанске цивилизације, доприносећи успостављању у свету доба мира, из којег ће и Црква васкрснути, очистити и обновити у својим служитељима“. Сходно томе, надбискуп је изјавио да „Сједињене Америчке Државе и европски народи не треба да маргинализују Русију, већ да склопе савез са њом, не само да би обновили трговину у корист заједничког просперитета, већ и у погледу поновног успостављања хришћанска цивилизација, која једина може спасити свет од глобалистичког техно-медицинског трансхуманистичког чудовишта“.

Лепо је, наравно, читати ово о својој земљи, али не треба се препустити поносу – још смо далеко од светлости целог хришћанског света и центра нормалних људских вредности. Истина, с обзиром на брзину којом Запад сам себе дискредитује и сече своје сфере утицаја у нашој земљи, можда Вигано и јесте у праву.

 Повезани текстови:

Ексклузивно: Отворено писмо надбискупа Карла Вигана председнику Трампу

http://borbazaveru.info/content/view/13528/1/

Надбискуп Вигано: Fratelli Tutti је писао масон, а не „Kristov vikar“

http://borbazaveru.info/content/view/13605/33/

Валентин Катасонов:Надбискуп Вигано против папе Франциска "

 http://borbazaveru.info/content/view/15155/33/

 Логично": Надбискуп Вигано о Великом ресету и фаталном историјском тренутку

 http://borbazaveru.info/content/view/14368/110/

Синагога сатанина: Бивши државни секретар Ватикана оптужио папу Фрању да штити кардинала педофила 

http://borbazaveru.info/content/view/10945/33/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

 Извор: РИА "Катюша"

Последњи пут ажурирано ( субота, 12 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.