header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа и руски патријарх разговарали о Украјини
Папа и руски патријарх разговарали о Украјини Штампај Е-пошта
петак, 18 март 2022

 ФРАЊО ЗАТРАЖИО ОД БОГА ДА ЗУАСТАВИ АГРЕСОРА У УКРАЈИНИ

Патријарх Руске православне цркве Кирил и папа Фрања разговарали су у среду о рату у Украјини, саопштено је из московске патријаршије, што је први познати контакт двојице верских лидера од почетка конфликта, преноси агенција Ројтерс.

У саопштењу патријаршије се наводи да су верски лидери разговарали о "хуманитарним аспектима текуће кризе" и значају мировних разговора.

Такође су разговарали о "акцијама које Руска православна и Римокатоличка црква могу да предузму да би се превазишле последице", саопштила је руска страна.

У саопштењу Ватикана после разговора, вођеног путем видео линка, наведено да је папа пренео Кирилу: "Они који плаћају цену рата су грађани, руски војници и људи који су мете бомбашких напада и умиру".

Кирил, блиски савезник руског председника Владимира Путина, бранио је потезе Москве у Украјини, а рат види као одбрану од Запада који сматра декадентним, нарочито због прихватања хомосексуалности.

Папа је у обраћању у среду поменуо нуклеарни рат и упозорио да ће, ко год преживи од човечанства, морати да крене изнова "дан касније", а од Бога је затражио да заустави агресора у Украјини.

 

Извор: "Глас Америке"

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.