header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Израелски званичник предлаже да се откупе острва од Грчке и претворе у "склониште за јеврејски народ
Израелски званичник предлаже да се откупе острва од Грчке и претворе у "склониште за јеврејски народ Штампај Е-пошта
субота, 19 март 2022
           Израелски политичар изнео је идеју о куповини грчких острва као план за ванредне ситуације за евакуацију Израелаца у случају иранског ракетног удара.

Аври Штајнер, портпарол странке Плаво-белих (Кахол Лаван) коју предводи израелски министар одбране Бени Ганц, предложио је ту идеју током састанка одбора Heimanuta, подружнице Јеврејског националног фонда (ЈНФ), преносе израелски медији.

Према неколико извора присутних на састанку, Штајнер, који је члан управног одбора Heimanuta, тврдио је да острва треба купити „да би се створило уточиште за јеврејски народ у случају нужде, као место за јеврејске избеглице током рата“.

 ________________________

Пратите "Борбу за веру" на "Телеграму"

https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

__________________________

Израелски политичар је тврдио да у Грчкој постоји 40 ​​ненасељених острва која би Израел могао да купи и изгради инфраструктуру. Он је цитирао податке Hellenic Republic Asset Development Fund, за који је рекао да је 2012. идентификовано 40 ненасељених острва и острва у Грчкој која би се могла давати у закуп на до 50 година како би се смањио дуг земље.

„Тада нам је то тек постало познато. То је тржиште у хуманитарне сврхе“, рекао је Штајнер о свом предложеном плану, који је Haaretz назвао „надреалним“. Аври Штајнер је додао да би са грчком владом било могуће створити основу за накнадни пренос острва под суверенитет Израела.

„То не морају бити само острва, за мене је идеја да се купи слободно земљиште за изградњу још једне гвоздене куполе“, наводно је тврдио Штајнер. Предлог је наишао на снажно противљење, како у домовини Израелаца тако и у Грчкој.

Може ли држава Израел купити грчка острва у Средоземном мору? Адвокат Аври Штајнер рекао је да ће острва бити још једна гвоздена купола усред растућих балистичких претњи из Ирана, за који је рекао да има 3.000 балистичких пројектила/.../

Израел треба да поседује или закупи велике површине“, а грчка острва, за која Штајнер каже да су „практично ненасељена“, идеална су због своје близине Израелу. „Ово је хуманитарна куповина“, рекао је Штајнер.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: https://rua.gr/

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.