header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Умрла велики српски злотвор Медлин Олбрајт
Умрла велики српски злотвор Медлин Олбрајт Штампај Е-пошта
среда, 23 март 2022
        Медлин Олбрајт је историјска личност за Србе. За време Другог светског рата, милосрдна српска породица из Врњачке Бање спасла је малу јеврејску девојчицу од неминовне смрти тако што је склонила њену породицу. Девојчица је добро научила српски, одрасла, преселила се у Америку, постала државни секретар и ... један од главних покретача бомбардовања, која су у марту 1999. донела тугу хиљадама српских породица.

Пријатељ Хилари Клинтон, ученице Збигњева Бжежинског, која је научила Медлин да мрзи словенске народе и сумња у праведност чињенице да само Русија поседује земље попут Сибира.

А уочи годишњице бомбардовања Југославије, Мадлен је нестала. Веома симболично. Верујем да њена биста, откривена у јуну 2019. године у Приштини „у знак захвалности за бомбардовања”, неће вечно трајати на Косову и Метохији.

 

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „Балканская сплетница“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.