header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Синод Америчке Православне Цркве осудио „руску агресију“, а упутио подршку УПЦ
Синод Америчке Православне Цркве осудио „руску агресију“, а упутио подршку УПЦ Штампај Е-пошта
понедељак, 28 март 2022

 Епископи Православне Цркве у Америци изразили су подршку Његовом Блаженство Митрополиту кијевском Онуфрију и целој Украјинској Православној Цркви.

Свети Синод Православне Цркве у Америци издао је саопштење поводом рата у Украјини. Текст објављен на званичном сајту ПЦА oca.org.

Будући да смо сведоци агресивног рата који је Руска Федерација води против Украјине и хуманитарне кризе која се у њој одвија, ниједан хришћанин не може остати непристрасан или равнодушан пред патњом или ћутати пред таквим злоделима. Ми, Епископи Светог Синода Православне Цркве у Америци, осуђујемо рат који доноси смрт и пустош милионима невиних људи. Посебно жалимо због убистава и насиља које су починили православни хришћани над другим православним хришћанима“, наводи се у саопштењу.

Архијереји напомињу да православни хришћани мрзе сваки облик агресије.

 „Позивамо руске власти да прекину непријатељства. Поред тога, позивамо међународну заједницу да осуди рат против Украјине и употреби сва дипломатска средства да што пре дође до решења. Изјављујемо нашу солидарност са страдалном православном браћом Украјине, са целим украјинским народом, грађанским и верским лидерима који су одговорни за бригу о свом народу у овом тренутку. Посебно изражавамо непоколебљиву подршку Његовом Блаженство Митрополиту кијевском Онуфрију и целој Украјинској Православној Цркви“, поручили су архијереји Православне Цркве у Америци и позвали вернике да пруже материјалну помоћ избеглицама које су стигле у САД.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.