header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Радованче Селић: Осврт на чланак Предрага Вучинића
Радованче Селић: Осврт на чланак Предрага Вучинића Штампај Е-пошта
уторак, 05 април 2022

 Брате Предраже,

Твоја рачуница је тачна, али у концепцијски погрешној поставци (овде:). За проценте које си изводио, Београд није репрезент. Навео си процентуалан однос православаца, римокатолика, муслимана, протестаната и атеиста, али на нивоу Србије, а не Београда. Београд је "посебна држава" у Србији.

Пронађи потребне проценте за Београд и уради поново рачунску операцију. Да појасним: потребан нам је проценат православних, римокатолика, муслимана, протестаната и атеиста за град Београд.

Такође, што верујем да ти није познато колико је мени, говорећи о Православљу у Србији не би требало ни помињати Београд. У Београду су правоверни на нивоу статистичке грешке. Са занемарљивим бројем изузетака, они који се убрајају у православне су или естрадни „православци“ или екуменисти или новотарци или помодарци... Они који би се могли назвати „језгром правоверја“ у Србији, живе у епархији жичкој, браничевској, делимично ваљевској, мало у нишкој и крушевачкој...

Београд све друго јесте више него град православних...

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.