header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа Фрања потврдио да је спреман да отпутује у Украјину
Папа Фрања потврдио да је спреман да отпутује у Украјину Штампај Е-пошта
среда, 06 април 2022

 Папа Фрања је потврдио да је спреман да иде у Украјину, али је рекао да не зна да ли ће ова посета бити могућа.

Обраћајући се новинарима у папском авиону, понтифик је рекао да је раније „искрено“ одговорио на питање о могућности путовања у Кијев.

 „Неко ме је питао, више особа, а ја сам искрено рекао да увек постоји спремност, нема „не“. Отворен сам. Питали су ме да ли ће бити путовање у Украјину, рекао сам да је на столу. Али нисам знао да ли се то може учинити, да ли је згодно, да ли је најбоље и да ли треба да то урадим“, цитира католички лист Avvenire. речи понтифика.

Папа Фрања завршио је у недељу увече своју апостолску посету Малти. Он је у суботу, разговарајући са представницима новинарске групе, рекао да разматра позив да оде у Кијев. „Да, на столу је“, рекао је он новинарима на питање да ли је узео у обзир понуду да посети Украјину.

Папа Фрања је средином марта примио писмо градоначелника Кијева Виталија Кличка у којем га овај позива да посети главни град Украјине. Уколико је немогуће учинити такав пут, градоначелник је позвао папу Фрању да учествује на специјалној видео конференцији између Ватикана и Кијева.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“. Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а од 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ у руском војном ресору назван је ослобођење Донбаса.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.