header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Руска војска упозорила: На сваки напад на руску територију одговорићемо нападом и на Кијев
Руска војска упозорила: На сваки напад на руску територију одговорићемо нападом и на Кијев Штампај Е-пошта
среда, 13 април 2022
            Оружане снаге Русије извешће нападе на командне центре, између осталог и у Кијеву, ако се настави са покушајима диверзија и нападима на објекте на руској територији, упозорио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

„Примећујемо покушаје саботаже и извођења напада на објекте на територији Русије од стране украјинске војске. Ако се ти случајеви наставе, Оружане снаге Русије ће извести нападе на командне центре, између осталог и у Кијеву, од чега се до сад руска војска уздржавала“, рекао је Конашенков.

Оружане снаге Русије за дан су уништиле 36 војних објеката у Украјини, користећи оружје велике прецизности. Међу њима су, две ремонтне базе и два складишта наоружања 57. и 24. Моторизоване бригаде украјинске војске.

Оперативно-тактичка авијација Русије уништила је још 10 украјинских војних објеката, међу којима командни пункт, три складишта ракетно-артиљеријског наоружања, као и шест положаја са украјинском војном техником, саопштио је Конашенков.

Лука у Маријупољу ослобођена

Током руске специјалне војне операције, у граду Маријупољу у потпуности је ослобођена морска трговинска лука од милитаната нацистичке формације „Азов“, рекао је Конашенков, истакавши да су сви таоци, које су нацисти држали на бродовима у луци, укључујући странце, ослобођени.

„Остаци јединица украјинских трупа и нациста 'Азова' који се и даље налазе у граду су блокирани и не могу се пробити из окружења“, нагласио је руски генерал-мајор.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено је 447 беспилотних летелица противника, 130 авиона, 103 хеликоптера, 244 противваздушна система и 2.173 тенка и друге оклопне технике.

 

Извор: "Спутњик"

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 81 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.