header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow И због оваквих злочина иде руска специјална операција у Украјини
И због оваквих злочина иде руска специјална операција у Украјини Штампај Е-пошта
четвртак, 14 април 2022

 Наоружани људи заузели Саборну цркву УПЦ код Кијева

Око 20 мушкараца, који су се назвали представницима „Сектора безбедности“, заузели су у четвртак ујутру Борисоглебски парохију Саборног храма Покрова Богородице у граду Бориспољу Кијевске области, преноси сајт УПЦ.

 „Претећи ректору протојереју Александру Бондару, поставили су захтеве да спарохија пређе у надлежност ПЦУ“, наводе се у поруци свештенослужитеља саборног храма протојереја Дионисија Арендарука.

Према речима свештеника, у току су преговори између свештенства и представника Националне полиције и „Сектора безбедности“.

„Храм је тренутно затворен. Представници „Сектора безбедности“ затворили су све улазе у порту Саборне цркве, ставили своје катанце и никог не пуштају унутра. У простору храма налазимо се само ректор, ја и ђакон Георгиј Киш. Друге клирике који су у близини порте  саборног храма овде не пуштају“, рекао је отац Дионисије.

Такође је напоменуо да су запленили сав фото и видео материјал који је свештенство Бориспољске епархије снимило током инцидента.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.