header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Москва: Изјаве министарства спољних послова Израела изазивају жаљење
Москва: Изјаве министарства спољних послова Израела изазивају жаљење Штампај Е-пошта
петак, 15 април 2022

 Израелска окупација најдужа у послератној светској историји спроводи се уз прећутно саучесништво западних земаља и подршку САД

 Министарство спољних послова Русије сматра антируским изјаве израелског министра спољних послова Јаира Лапида у вези са подршком његове земље резолуцији Генералне скупштине УН о суспензији чланства Русије у Савету УН за људска права.

„Уочили смо још један антируски напад који је 7. априла извршио израелски министар спољних послова Јаир Лапид у контексту подршке његове земље резолуцији Генералне скупштине УН да суспендује чланство Руске Федерације у Савету УН за људска права. Ми смо већ дали своје оцене о овој незаконитој и политички мотивисаној резолуцији“, наводи се у саопштењу Министарства.

Министарство је саопштило да изјаве шефа израелског министарства спољних послова изазивају жаљење, где је дошло до „слабо прикривеног покушаја да се искористи ситуација око Украјине” како би се скренула пажња међународне заједнице са палестинско-израелског сукоба.

„Као што знате, кршећи бројне одлуке Савета безбедности и Генералне скупштине УН, израелска влада наставља нелегалну окупацију и `пузајућу анексију` палестинских територија, услед чега је преко 2,5 милиона Палестинаца на Западној обали живи у раштрканим енклавама одсеченим од спољашњег света“, саопштило је Министарство.

Министарство спољних послова је такође нагласило да је појас Газе у суштини постао „затвор на отвореном“, чији је два милиона људи „принуђено да преживљава скоро 14 година у условима морске, ваздушне и копнене блокаде коју је увео Израел".

"Такође је вредно пажње да се израелски курс одржавања најдуже окупације у послератној светској историји спроводи уз прећутно саучесништво водећих западних земаља и стварну подршку Сједињених Држава“, додаје се у саопштењу.

Раније је израелски министар спољних послова Јаир Лапид назвао Савет УН за људска права екстремистичким, морално мањкавим и пристрасним, иако је Израел подржао одлуку Генералне скупштине УН да суспендује чланство Русије у овом телу након догађаја у Украјини. Генерална скупштина УН раније је усвојила резолуцију којом се суспендује чланство Русије. Стална мисија Руске Федерације оценила је ову одлуку као незакониту и политички мотивисану. Министарство спољних послова Русије објавило је превремени престанак овлашћења Русије као чланице од 7. априла. Србија је такође поред Израела била међу земљама које су подржале суспензију чланства Русије у Савету за људска права УН.

 

Извор: "Восток"

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.