header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа се састао са трансџендерима
Папа се састао са трансџендерима Штампај Е-пошта
петак, 06 мај 2022

 У Риму је понтифекс примио четири трансродне особе у аудијенцију и поклонио им бројанице.

Папа Фрања одао је част трансродним мигрантима - двојици Аргентинаца, Уругвајцу и Перуанцу - приватним разговором након опште аудијенције, пише лист Corriere della Sera.

Папа је поздравио трансџендере и разговарао са њима на шпанском. Један од саговорника је рекао да је скувао емпанаде за папу, а папа Фрања је тражио да му их донесе на ручак. Тада им је поглавар Римокатоличке цркве уручио бројанице, пише лист.

Раније су се ови трансџендери из Латинске Америке бавиле проституцијом у Риму, али су због пандемије изгубили клијенте. Оставши без новца, обратили су се за помоћ Католичкој цркви. По налогу Ватикана, свештеник је помогао мигрантима, а сада су могли и лично да се састану са папом.

 „Они су пострадали због свог идентитета и општег презира. Била сам одушевљена што сам видела њихову радост“, рекла је једна од часних сестара, која је присуствовала сусрету папе са трансџендерима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.