header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow У главном граду Грузије одржана велика литија поводом „Дана светости породице“
У главном граду Грузије одржана велика литија поводом „Дана светости породице“ Штампај Е-пошта
среда, 18 мај 2022

 Дан јединства и светости породице, који је установила Грузијска патријаршија, постао је широко слављен народни празник који је противан акцијама присталица ЛГБТ популације.

Неколико хиљада људи учествовало је 17. маја 2022. у литији кроз центар главног града Грузије, Тбилисија, у част Дана јединства и светости породице, који је установила Грузијска Православна Црква, преноси telegram-канал «Новости-Грузия».

Православни верници са иконама и црквеним песмама продефиловали су од Кашветског храма на авенији Руставели до Сионске цркве. Међу учесницима је било много људи у народним ношњама и са децом.

Учеснике литије је са балкона зграде Грузијске Патријаршије поздравио Поглавар Грузијске Православне Цркве Католикос-патријарх Илија Други.

 Дан јединства и светости породице 17. маја у Грузији установила је Патријаршија 2014. године као противтежу деловању ЛГБТ представника који овај дан обележавају у част искључења хомосексуализма из међународне класификације болести.

Видео се може погледати на нашем "Телеграм" каналу:

 https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 123 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.