header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Охолост долази пред пропаст - турско иживљавање над Светом Софијом
Охолост долази пред пропаст - турско иживљавање над Светом Софијом Штампај Е-пошта
среда, 01 јун 2022

 Турска ескалира тензије својим провокацијама против Грчке. Синоћ је одржана 3Д представа над Аја Софијом поводом пада Цариграда.

 „Аја Софија је срце света и глас имама ће се увек чути“, кажу Турци.

У 3Д снимку се чује спомињање Мехмеда Освајача.

„Без страха је кренуо ка Цариграду са срцем у пламену за освајање. Заједно са својом светом војском или би пао мртав или би постао Освајач. Подигао је заставу тачно усред Константинопоља и она се и даље вијори.

Поставио је и мујезина у Аја Софији. Са својом магијом, са својим поносом, са својом ћудљивошћу, са својим Кератијем и својим Мраморним морем, са својим Босфором, са својим погледом на Аја Софију, која је срце света и овде никада неће ућутати имамов позив на молитву. Констанитниопољ ће заувек бити хваљен именом Освајача.”

Како преноси skai.gr, председник Ердоган је пред хиљадама Турака који су присуствовали прослави рекао да данашњи Турци модерне Византијце треба да ставе на сметлиште историје, јер су „наши преци сахранили Византију” и осврнуо се на визију велике Турске 2053.

Тачније, „Турци морају бити уједињени јер су национални интереси земље важнији од политике. Као што су наши преци сахранили Византију, надајмо се да ћемо данас, градећи своју визију за 2053. годину, моћи да данашње Византинце, који интригирају против нас, бацимо на сметлиште историје.

 

   

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.