header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Израелски Врховни суд одбацио жалбу Јерусалимске патријаршије
Израелски Врховни суд одбацио жалбу Јерусалимске патријаршије Штампај Е-пошта
среда, 15 јун 2022

  Врховни суд Израела је 8. јуна донео одлуку којом одбацује последње покушаје Патријаршије да поништи пресуду донету у јулу 2017. којом је радикална израелска организација Атерет Коханим успела да експропријаше имовину Грчке православне патријаршије у Јерусалиму код Јафа капије (Баб Ал-Кхалил) у Јерусалиму. Ова одлука долази упркос правној борби коју је Патријаршија водила последњих седамнаест година.

Патријаршија је одлуку суда сматрала неправедном и без правног и логичног основа, јер су радикална организација и њене присталице користиле погрешне и незаконите методе за стицање хришћанске некретнине у једном од најважнијих места арапског исламског и хришћанског присуства у Јерусалиму.

Патријаршија је последњих година покренула правну, медијску и дипломатску кампању, у којој је имала велике трошкове, на правном и дипломатском плану, како би извршила притисак на израелске власти да спрече радикалне организације да заплене ову имовину. Међутим, покушаји су осујећени, како преноси сајт Патријаршије, притиском ових радикалних организација и њихових агената који их подржавају у круговима одлучивања.

Патријаршија је потврдила да ће наставити да подржава палестинске станаре у њиховој постојаности на овим хришћанским имањима и да је непоколебљива у борби за обуздавање расистичке политике и агенде екстремистичке деснице у Израелу, усмерених на нагризање вишеструког идентитета града Јерусалима и наметања нове реалности унутар њега.

 

 

Преузето са: Митрополија црногорско-приморска

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.