header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил руској војсци: клањамо се ниско пред вама
Патријарх Кирил руској војсци: клањамо се ниско пред вама Штампај Е-пошта
уторак, 21 јун 2022

 Москва. 21 јун. ИНТЕРФАКС - Патријарх московски и целе Русије Кирил посетио је у уторак руске војнике рањене током руске специјалне операције у Украјини.

"Желео бих да вам се свима захвалим што се, бранећи отаџбину, нисте плашили страдања и рањавања и извршили своју војничку дужност. Сви се ниско клањамо пред свима вама", поручио је Патријарх војницима током посете болници Министарства одбране која носи његово име Вишњевског.

Предстојатељ Цркве је пожелео помоћ Божју рањеницима и назвао их у извесном смислу подвижницима.

„Реч“ подвиг „има исти корен као реч „покрет“. А где је кретање? Само напред, само нагоре“, напоменуо је патријарх и додао да када човек иде напред, Бог му иде у сусрет.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.