header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил је позвао да се не сумња у исправност руског пута
Патријарх Кирил је позвао да се не сумња у исправност руског пута Штампај Е-пошта
понедељак, 27 јун 2022

 Москва. 27 јуна. ИНТЕРФАКС – Патријарх московски и целе Русије Кирил се нада да ће унутрашње противречности у руском друштву избледети у други план, уступајући место консолидацији народа у позадини спољних изазова.

"Дај Боже да наша духовна снага не оскудева, да нема страхова, нема осећаја неуверености у нашем историјском развоју. Све што се сада дешава се дешава како треба, иако наш пут није лак. Мислим не само на оно што се дешава унутра, већ и на оно што се дешава на спољној контури. И све више, све то захтева веома јаку кохезију нашег народа, консолидацију свих снага“, рекао је патријарх у недељу на састанку са изаслаником председника у Јужном федералном округу, губернатор Краснодарске територије, поглаварем Кубанске митрополије и управљајућим епископом Новоросијске епархије после освећења Андрејевог саборног храма у Геленџику.

Према речима патријарха Кирила, потребно је обезбедити да „противуречности које постоје у сваком друштву између, како су некада говорили, класа, сада не користимо ову реч – између различитих слојева друштва, тако да ове противречности данас иду у други план, јер солидарност целог народа пред реалним претњама мора доћи до изражаја“.

Поглавар Цркве сматра да је „Русија са својом вером, са својом филозофијом живота, ако хоћете, са апсолутном пристојношћу, изазов за веома значајан део моћног света – они живе по другачијим законима.

Патријарх је напоменуо да се то посебно осећа на Кубану и захвалио свим Кубанцима што чувају веру, патриотизам и оданост Отаџбини.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.