header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Житна поља горе да изазову глад? - румунски фармери страхују од проблема са храном због суше
Житна поља горе да изазову глад? - румунски фармери страхују од проблема са храном због суше Штампај Е-пошта
субота, 09 јул 2022

 Изгорело је житно поље у западној Румунији. Пожар је захватио око 100 хектара. Разлог је, вероватно, била јака врућина: последњих дана температура ваздуха овде достиже +40 °С. Мештани верују да се у ствари ради о планском уништавању житног поља да би се створила вештачка глад... А зашто нико не гаси ватру??? Нико не гаси!

Национална метеоролошка канцеларија Румуније упозорила је да се у целој земљи бележе температуре које превазилазе просек за јул: у већини региона земље постоје „жути” и „наранџасти” нивои временске опасности, у појединим регионима температура ће достићи 38 степени, пише Monden.

Због сушног времена, Национална дирекција комплекса за управљање водама Румуније („Румунске воде“) позвала је грађане да рационално користе залихе воде, а посебно не препоручује заливање башта и пуњење базена. Суша је већ захватила 115 насеља у земљи.

Због суше, овогодишња производња пшенице биће упола мања од прошлогодишње, наводи National, а штавише, све што је до сада пожњевено биће у извозу. Пољопривредници страхују да ће овогодишњи род пшенице због несташице воде бити 60 одсто мањи у односу на прошлу, а губици у производњи кукуруза и сунцокрета у појединим областима износиће и 100 одсто.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: https://www.gazeta.ru/

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.