header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Хабад уцењује Русију: Александровско подвроје за бибилиотеку Шнерсон
Хабад уцењује Русију: Александровско подвроје за бибилиотеку Шнерсон Штампај Е-пошта
среда, 27 јул 2022

 Повратак Александровског подворја Русији је ван надлежности јеврејске заједнице – ФЕОР

 Москва. 27 июля. ИНТЕРФАКС – Савез јеврејских општина Русије сматра да би питање враћања Александровског подворја у Јерусалиму Русији требало да се реши на највишем нивоу.

Недавно је Џерузалем пост објавио да су представници хасидског покрета Хабад Љубавич апеловали на израелске власти да врате Александровско подворје Русији само под условом да Русија пренесе библиотеку Шнерсона у САД.

Међутим, ФЕОР, који такође представља Лубавичски покрет, рекао је Интерфаксу да је повратак Александровског подворја Русији „дуг и тежак процес, његово решавање је ван надлежности руске јеврејске заједнице и вероватно на много вишем нивоу, на нивоу држава“.

Правне организације користе различите алате за постизање својих циљева, укључујући апеловање на лидере земаља, обраћање лично правном саветнику израелске владе Гали Бахарав-Миари и другим високим званичницима, додаје ФЕОР.

"На овај или онај начин, решавање овако сложених питања која оштро утичу на интересе противника не може се спровести путем писма, већ само дијалогом и компромисом. Истовремено, заједница, као странка заинтересована за очување реликвије, које се не могу сматрати објективним у просуђивању питања, с правом немају утицаја на овај процес“, саопштила је Федерација јеврејских општина Русије.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.