header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Исламисти у Нигерији убили су више од 20 хришћана у прве две недеље августа
Исламисти у Нигерији убили су више од 20 хришћана у прве две недеље августа Штампај Е-пошта
субота, 27 август 2022
            Више од 10.000 људи расељено је због сталних напада на хришћанска села у нигеријској држави Тараб.

Више од 20 хришћана је убијено у окрузима Гасол и Бали од стране фуланских исламиста и других терориста током прве две недеље августа, наводи «Сhristian Нeadlines».

 „Стално убијање и сакаћење невиних хришћана од стране терориста и бандита – исламиста постало је врло уобичајена појава овде у држави Тараба. За само један дан, 12. августа, исламистички милитанти напали су хришћанско село Карекука у округу Гасол, убивши 13 људи“, рекао је један од мештана.

Убиства и отмице у два округа раселиле су више од 10.000 људи из претежно хришћанских села, рекао је он.

ISWAP (Западноафричка провинција Исламске државе – Ред.) описала је своје милитанте као „војнике калифата у централној Нигерији“.

Док ISWAP већ дуже време изводи нападе на североистоку Нигерије, исламски екстремисти нису били активни у Тараби до априла 2022.

Екстремистичка организација Боко Харам, коју предводи Абубакар Шекау, званично се придружила ИСИС-у 2016. године и променила име у Исламска држава Западноафричка провинција (ISWAP). Према америчкој комисији за међународну верску слободу (USCIRF), ИСИС признаје ISWAP као своју ћелију у региону.

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.