header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил је позвао богате да деле са онима који живе у невољи
Патријарх Кирил је позвао богате да деле са онима који живе у невољи Штампај Е-пошта
понедељак, 05 септембар 2022

 Москва. 5 сентября. ИНТЕРФАКС –  Патријарх московски и целе Русије Кирил одржао је беседу у којој је имућне људе подсетио на потребу помоћи онима којима је потребна.

 „Ако човек не може да помогне другом иако има велику количине новца, ово је пут у пакао и нема шта да се прича. Ако богат човек не види тугу другог, не помаже му, онда је ово пут који одводи од Бога, од Христа и од Царства Његовог. Често су такви богаташи окружени завишћу и злобом – сетите се само револуционарних дешавања у нашој земљи.Такав човек овде неће бити окружен ни поштовањем, а камоли љубављу, а тамо га чека казна од Господа“, рекао је патријарх прошле недеље после литургије у Саборном храму Христа Спаситеља.

Стога је, сматра предстојатељ Цркве, доступност материјалних средстава – то је одговорност за овоземаљски сегмент живота богатог човека. „Тешко је богатом човеку да уђе у Царство Божије, лакше је камили да прође кроз иглене уши“, подсетио је патријарх Кирил на Христове речи.

Притом, напоменуо је да се то не односи само на богате људе. "Свако има нека материјална средства, а и најмање доброчинство некоме коме је критично потребна материјална помоћ може бити сразмерно дару најбогатије особе. Јер не говоримо о висини помоћи, већ о самој чињеници дељења својих средстава са другим људима“, рекао је патријарх.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 05 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.