header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А овај се моли да јој "Господ са љубављу прихвати душу" иако није била православна
А овај се моли да јој "Господ са љубављу прихвати душу" иако није била православна Штампај Е-пошта
субота, 10 септембар 2022

 Патријарх Кирил назвао је Елизабету II симболом стабилности вековних традиција за целу Европу

Москва. 9 сентября. ИНТЕРФАКС – Патријарх московски и целе Русије Кирил изразио је саучешће краљу Карлу III поводом смрти његове мајке, британске краљице Елизабете И, која је умрла у четвртак у 96. години.

"Владавина вашег покојног родитеља била је најдужа у историји Краљевине. То је било доба динамичног развоја државне, економске, социјалне и других сфера живота земље. Све ово време Њено Величанство је остало симбол стабилности, континуитета и трајности вековних историјских традиција, не само за њену Отаџбину, већ и за цео европски континент“, наводи се у патријарховом саучешћу, објављеном у петак на сајту Руске Православне Цркве.

Патријарх Кирил је напоменуо да се политички лидери и шефови светских сила односе према Елизабети II са великим поштовањем и признао да се са великом топлином сећа њене посете Русији 1994. године, која је на њега оставила „најлепше утиске“.

 „Имао сам прилику да лично упознам покојну краљицу и комуницирао са њом током посете Великој Британији. Сведочим да је била веома отворена, друштвена особа, осетљива према свом саговорнику, који је био пример дубоке интелектуалности и највише културе“, пише предстојатељ Цркве.

На крају је пожелео да Господ с љубављу прихвати душу преминуле краљице, утеши све ожалошћене њеном смрћу, ојача снагу новог краља и укаже му помоћ у предстојећој краљевској служби.

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 130 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.