header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А овај се моли да јој "Господ са љубављу прихвати душу" иако није била православна
А овај се моли да јој "Господ са љубављу прихвати душу" иако није била православна Штампај Е-пошта
субота, 10 септембар 2022

 Патријарх Кирил назвао је Елизабету II симболом стабилности вековних традиција за целу Европу

Москва. 9 сентября. ИНТЕРФАКС – Патријарх московски и целе Русије Кирил изразио је саучешће краљу Карлу III поводом смрти његове мајке, британске краљице Елизабете И, која је умрла у четвртак у 96. години.

"Владавина вашег покојног родитеља била је најдужа у историји Краљевине. То је било доба динамичног развоја државне, економске, социјалне и других сфера живота земље. Све ово време Њено Величанство је остало симбол стабилности, континуитета и трајности вековних историјских традиција, не само за њену Отаџбину, већ и за цео европски континент“, наводи се у патријарховом саучешћу, објављеном у петак на сајту Руске Православне Цркве.

Патријарх Кирил је напоменуо да се политички лидери и шефови светских сила односе према Елизабети II са великим поштовањем и признао да се са великом топлином сећа њене посете Русији 1994. године, која је на њега оставила „најлепше утиске“.

 „Имао сам прилику да лично упознам покојну краљицу и комуницирао са њом током посете Великој Британији. Сведочим да је била веома отворена, друштвена особа, осетљива према свом саговорнику, који је био пример дубоке интелектуалности и највише културе“, пише предстојатељ Цркве.

На крају је пожелео да Господ с љубављу прихвати душу преминуле краљице, утеши све ожалошћене њеном смрћу, ојача снагу новог краља и укаже му помоћ у предстојећој краљевској служби.

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.