header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Евсевије Петровић: Порфирије их благосиља латинско-усташком лопатом а они му кличу "достојан"?!?!?!
Евсевије Петровић: Порфирије их благосиља латинско-усташком лопатом а они му кличу "достојан"?!?!?! Штампај Е-пошта
среда, 14 септембар 2022

 Помаже Бог, братије!

Видех вашу објаву вечерашњу поводом Порфиријевог молебна (овде:), и линк - нисам гледао цео видео, само почетак (не знам ни на који сте део реферирали као мујезинско појање). Али сам видео довољно, и нешто што нисте поменули, а треба поменути јер је значајније и страшније од свега другога:

 на самом почетку (00:53) Порфирије благослов даје типичним папским "благословом" - лопатом. Отац његов му наравно не допушта да састави прсте у имјасловни благослов (IC XC).

А несрећни народ, благословен сатанином лопатом и ослепљен његовом "благодаћу", кличе несрећнику: "Достојан!".

 

Овако треба - "Имјанословно"

Иначе, постоји у Срба изрека "Ђаво на лопати" - то је нека као дечја игра, у Војводини одакле је Порфирије (и он за то сигурно зна јер се играла у његово време, вероватно ју је и он својевремено играо - а сада је само игра на великој сцени, и у пуној духовној стварности).

А тај симболизам никако није случајан: она симболизује ону латинско-усташку лопату којом се затрпавају заклани Срби - ономадне у Јасеновцу и другде заклани физички, а сада заклани духовно.

Да тако затрпани никад не виде светлост Сунца Правде.

И сви који не могу да виде светлост Истине, затрпани су у усташко-латинској јами.

А Порфирије је јамар. Достојни јамар.

У Христу,

Евсевије

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.