header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Нека знају и Кијев и његови господари на Западу:
Путин: Нека знају и Кијев и његови господари на Западу: Штампај Е-пошта
петак, 30 септембар 2022

  Доњецк, Луганск, Херсон и Запорожје су у Русији заувек! 

РУСИЈА ПОНОВО ТВОРИ СВОЈУ ИСТОРИЈУ – У МАНИРУ БЛАГОРОДНЕ СИЛЕ НОВОГ ТИПА

Русија поново твори своју историју. У маниру велике силе новог типа. Благородне велике силе свесне своје цивилизацијске мисије.

Владимир Путин је 30. септембра – не свечаности у Георгиијевској дворани Кремља - потписао споразуме о уласку Доњецке Народне Републике (ДНР), Луганске Народне Републике (ЛНР), Херсонске и Запорошке области у састав Руске Федерације.

Церемонији је присуствовао комплетан државни врх Русије, као и делегације ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области.

Након свечаног потписивања, руски лидер је окупљенима рекао:

„Поштовани грађани Русије, грађани Доњецке и Луганске Републике, становници Запорошке и Херсонске области, посланици Државне Думе, сенатори, сви знате да су у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области одржани референдуми. Њихови резултати су сумирани. Резултати су познати. Њихови становниции су направили свој избор. Недвосмислен избор.

- Сигуран сам да ће Федерално собрање (скупштина) подржати уставне законе о пријему у састав Русије четири нова региона, четири нова субјекта Руске Федерације јер је то воља милиона људи.То је, наравно, њихово право, њихово неотуђиво право, које је садржано у првом члану Повеље УН, који директно говори о принципу једнаких права и самоопредељења народа. Понављам, то је неотуђиво право.

- Засновано је на историјском јединству, у име којег су побеђивале генерације наших предака који су их од искона древне Русије вековима стварали бранили Русију. Позивам кијевски режим да поштује избор ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области. Само то може бити пут ка миру.

- Позивамо кијевски режим и да одмах прекине непријатељства и врати се за преговарачки сто. Спремни смо за то, као што  је више пута речено. Желим да ме чују кијевске власти и њихови прави господари на Западу: људи у Доњецку, Луганску, Херсону и Запорожју постају наши грађани. Заувек!

- Русија никада неће издати становнике ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области! Бранићемо своју земљу свим снагама и средствима која су нам на располагању, учинићемо све да осигурамо безбедан живот нашег народа. То је велика ослободилачка мисија нашег народа"-

Путин је у наставку рекао:

„Нема Совјетског Савеза. Прошлост се не може вратити. Русији није ни потребно. Ми томе и не тежимо. Али, нема ништа јаче од одлучности милиона људи који себе - по својој култури, вери, традицијама и језику сматрају делом Русије“.

 

Извор: "Факти"

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.