header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Јеретик и расколник Фанара оптужио РПЦ за „издају Православља“
Јеретик и расколник Фанара оптужио РПЦ за „издају Православља“ Штампај Е-пошта
уторак, 11 октобар 2022

 10. октобра 2022. године, поглавар фанариотске структуре у Америци, архиепископ Елпидофор, рекао је да Руска Православна Црква издаје јединство Православља, наводи профанариотски сајт  fosfanariou.gr.

На крају литургије служене у њујоршкој цркви Свете Тројице Фанарског здања у САД, архиепископ Елпидофор је, пожелевши патријарху Теодору успех у борби против Руске Православне Цркве, рекао да је руководство Руске Православне Цркве „издаје историју руског народа, издаје Православље, издаје јединство свих нас“.

 „Нека их Бог просветли да се промене, јер сви ми треба да се покајемо, посебно они који заузимају високе положаје и понекад праве велике грешке“, нагласио је шеф фанариотске  структуре у Сједињеним Државама.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 11 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.