header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Укрофашистичка секта "ПЦУ" уводи папски календар
Укрофашистичка секта "ПЦУ" уводи папски календар Штампај Е-пошта
субота, 22 октобар 2022

 Раколнички синод у Кијеву одлучио да празнује Божић по новом календару

Синод расколничке такозване „Православне цркве Украјине“ (ПЦУ) дозволио је, да се одлуком настојатеља и парохије Божић прославља по новојулијанском календару, односно 25. децембра. Ово стоји у одлукама Синода ПЦУ.

„С обзиром на бројне молбе и с обзиром на дискусију која се већ дуги низ година води у Цркви и друштву; претпостављајући, посебно због ратних околности, заоштравање календарских спорова у јавном простору; у циљу проучавања стварне црквене потребе за спровођењем календарских промена у блиској будућности, Свети синод Украјинске православне цркве (Православна црква Украјине) је одлучио:

Тамо где за то постоје пастирске околности и потврђује се жеља верног народа, као изузетак, да се одлуком настојатеља и заједнице 25. децембра 2022. године дозволи служење богослужења по поретку Рођења Христовог, праћено подношењем преко епархијских управа Кијевској митрополији писаних података о броју учесника такве службе.

У случају такве службе, њени учесници на данашњи дан ослобађају се ограничења поста“, наводи се у саопштењу ПЦУ.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.