header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Кардинал Милер: „благосиљања“ геј парова су јерес и раскол
Кардинал Милер: „благосиљања“ геј парова су јерес и раскол Штампај Е-пошта
субота, 22 октобар 2022

Герхад Милер је подсетио да се у историји Цркве често дешавало да неки епископи проповедају јерес, а то се дешава и сада.

Бивши префект Конгрегације за доктрину вере Римокатоличке „цркве“, кардинал Герхард Милер, рекао је да су "благослови" истополних заједница које практикују белгијски католици јерес и раскол, наводи  «Life Site News».

По речима Герхарда Милера, „благослови“ геј бракова које практикују римокатолички бискупи Фландрије су јерес против хришћанског брака.

 „Ово није ништа друго до јерес против хришћанског брака. Ово је апсолутна јерес и раскол. Ниједан бискуп или папа нема право да благосиља нешто што је противно вољи нашег Створитеља и нашег Искупитеља“, додао је бивши поглавар Конгрегације за доктрину вјере РКЦ.

Кардинал Милер је приметио да се у историји Цркве „често” дешавало да неки бискупи отпадну и постану „јеретици и расколници”. „И то се сада дешава“, нагласио је он.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 86 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.