header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил верује да је Свети Серафим Саровски данас на страни Русије
Патријарх Кирил верује да је Свети Серафим Саровски данас на страни Русије Штампај Е-пошта
недеља, 23 октобар 2022

 Москва. 23 октября. ИНТЕРФАКС – У недељу, Патријарх Кирил је освештао Благовештењски храм манастира Дивјево и позвао вернике да се моле за успех Русије у специјалној војној операцији Светом Серафиму Саровском, са чијим именом је историја овог манастира нераскидиво повезана.

"Данас наша отаџбина пролази кроз тест, који је повезан са злим погледима усмереним ка Русији, злих мисли и зле воље, а неки верују да је дошло време када се може окончанти са Русијом. А зашто? Зато што је то алтернативно поглед на свет, на Бога, на човека, он се не уклапа у оквир тог програмираног система који искључује Бога из живота људи, и самим тим,, наравно, Русија је за многе трн у оку", рекао је патријарх на крају службе окупљенима.

Према његовом мишљењу, оно што се данас догађа је "није просто  још једна војна кампања". Стиче се утисак да су многи хтели да "избришу православну Русију са лица земље", тако да данас потребно да се посебно молите за власти, за војску, за председника, за све од којих зависи "исход битке, у коју смо ушли не нашом вољом."

Патријарх Кирил верује да у тренутној ситуацији, Русији помажу њени небески покровитељи, којима се такође треба обратити молитвом.

"И на крају крајева, са нама су Светитељи земље Руске!"-  рекао је он. "И свети милостив смирени старац Преподобни Серафим" – он је такође с нама данас, он је такође данас Русијом, јер он тамо, из Царства небеског, са тачке са које су отворени хоризонти вечности, види и зна шта се дешава са нашом отаџбином. И зато би молитва данас и њему требало да буде жарка, да би његовим заступништвом пред Господом, Он даровао победу нашој војсци тамо где се воде борбе, тако да он умиротворио и умирио људе, да да престану сва међусобна непријатељства на историјске Руси и свака инвазија странаца. "

Последњи пут ажурирано ( недеља, 23 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.