header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Илон Маск званично постао власник Твитера и повукао прве потезе
Илон Маск званично постао власник Твитера и повукао прве потезе Штампај Е-пошта
петак, 28 октобар 2022

 Амерички милијардер Илон Маск, оснивач „Тесле“ и „Спејс икса“ и најбогатији човек света, званично је постао власник друштвене мреже Твитер, након вишемесечних преговора са акционарима.

Маск је након преузимања компаније отпустио неколико руководећих људи у компанији и најавио додатне отказе, преноси Ројтерс.

Међу отпуштенима су извршни директор Твитера Параг Агравал, финансијски директор Нед Сегал и шефица правних послова и политике Видзаја Гадеа. Илон Маск је раније оптужио претходно руководство да су њега и инвеститоре обманули о броју лажних налога на платформи.

Маск се огласио после преузимања Твитера на тој друштвеној мрежи, где има више од 110 милиона пратилаца.

Он је написао „Птица је ослобођена“, алудирајући на симбол Твитера који је представљен као стилизована птица.

Рекао је да жели да „победи“ спам ботове и учини јавно доступним алгоритме који одређују како се садржај представља корисницима и спречи да платформа постане место мржње и подела. Маск засад није изнео појединости о томе како ће све то постићи и ко ће водити компанију.

Твитер је у априлу прихватио Маскову понуду од 44 милијарде долара, али је у међувремену дошло до несугласица и међусобних оптужби између компаније и Маска.

Најбогатији човек света хтео је да повуче понуду за преузимање Твитера јер му, како је тврдио, није представљен прави број лажних налога, односно било их је знатно више него што је наведено. Компанија Твитер због тога је запретила тужбом, а суд у Делаверу дао је рок Маску да до данас заврши преузимање, или ће започети судски поступак по тужби.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.