header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Пред причешће је обавезан седмодневни пост - докази из црквеног Устава и служебника!
Уредништво: Пред причешће је обавезан седмодневни пост - докази из црквеног Устава и служебника! Штампај Е-пошта
субота, 05 новембар 2022

 НОВОТАРЦИ ВАС ЛАЖУ, ЧУВАЈТЕ ДУШЕ!

„Постимо кад је Црква установила пост, а причешћујемо се кад се служи Литургија! Значи, на свакој Литургији“. – Ова изјава Порфирија Перића је и став свих новотараца.  И кажу: ко пости све постове и среду и петак, може да се причешћује на Свакој Литургији, без поста. А кад им кажете да је пред причешће обавезан пост, они вас, фарисејски, питају а где то пише? Е, због свих тих фарисеја који питају "где то пише", и због свих оних које су новотарци саблазнили и преварили, доносимо доказ - "црно на бело" - где пише. Пише  у ЦРКВЕНОМ УСТАВУ - ТИПИКОНУ И СЛУЖБЕНИКУ СПЦ! (следе скениране странице као доказ):

 
 

Превод горњег текста:

"Ако неко хоће да се причести Светим Христовим Тајнама, треба да чува целу седмицу - од понедељка да пребива у посту и молитви и потпуној и савршеној трезвености, и онда са страхом, и великом побожноћу да прими Пречисте Тајне."

Ово је јасно и за комарачку свест, рекао би Отац Јустин Поповић! Услов за причешће је седмодневни пост!

Али, ево још један доказ - Служебник СПЦ, издање 1962. године (превешћемо само кључни део):

 
 
      Превешћемо само кључни део (почетак друго пасуса са горње слике):
 
       "Ако неко жели да приступи Светом Причешћу изван четири обична поста - седам дана пре тога да пости, у молитвама црквеним и домаћим да пребива и да припреми себе за чин исповести (супружници у те дана да се уздржавају). Уочи осмог дана да пред јерејем исповеди све грехе своје, и од вечери ништа да не окуша."
 
          Дакле, Служебник СПЦ каже да су пред причешће обавезни седмодневни пост и исповест, уз сву осталу припрему по Типику! Ово је јасно и за комарачку свест!
 
           Зато, драга браћо и сестре, не допустите да вас новотарци лажу и наводе да се причешћујете без прописане припреме, јер су они слуге нечастивога и своје следбенике воде у пакао! 
 
 
Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 
Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.