header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Папа Фрања каже да воли и украјински и руски народ
Папа Фрања каже да воли и украјински и руски народ Штампај Е-пошта
понедељак, 07 новембар 2022

 Рим. 7. новембар. Интерфакс – Папа Фрања рекао је да се са великом љубављу односи према украјинском и руском народу.

„Веома волим руски народ, а веома волим и украјински народ“, цитира портал Vatican News понтифика који је рекао у авиону када се враћао из Бахреина.

"Имам велико поштовање према руском народу, према руском хуманизму. Сетите се Достојевског, који до данас инспирише нас хришћане да размишљамо као хришћани", рекао је он.

Папа је додао да је након почетка украјинске кризе изразио спремност да оде у Русију на преговоре. Међутим, према његовим речима, шеф руског МИП-а „Лавров је веома љубазно одговорио: хвала, али сада нема потребе за тим“.

Папа је такође рекао да је имао три телефонска разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским и да Ватикан ради на проналажењу решења за украјинску кризу.

Раније је Кремљ изјавио да није против умешаности САД и папе Фрање у украјинско решење, али је приметио присуство у Кијеву регулаторног оквира који омета преговоре са Русијом.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.