header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Водио породични бизнис, саветовао краљицу, био пријатељ Клинтонових: Преминуо Евелин де Ротшилд Штампај Е-пошта
уторак, 08 новембар 2022

Британски банкар Евелин де Ротшилд, члан чувене куће Ротшилда заслужан за проширење њиховог банкарског пословања, који је био и финансијски саветник британске краљице Елизабете Друге, преминуо је у 91. години

Породица Ротшилд саопштила је да је Евелин де Ротшилд преминуо „мирно у својој кући у Лондону после краће болести“.

Евелин де Ротшилд посветио је својих 42 година стажа породичној банци, а председавао је кровном компанијом „Ротшилдс континуејшнс холдинг“ од 1982. до 2003. године, наводи „Фајненшел тајмс“..

На чело француског одељка Ротшилд банке дошао је 1968. године, а осам година касније постао је председник и генерални директор „НМ Ротшилд“, међународне инвестиционе банке са седиштем у Лондону. На тој позицији је био све до 2003, када је надзирао спајање француског и британског огранка.

Током његовог мандата, имовина компаније „НМ Ротшилд“ повећана је са 40 милиона фунти на 4,6 милијарди, а број пословница у свету увећан је са 15 на више од 50.

Евелин де Ротшилд предао је управљање над породичним бизнисом свом рођаку Дејвиду 2004. године, а четири године касније, Дејвидов син Александар постао је први човек Ротшилд компаније, пише „Фајненшел тајмс“.

Ротшилд је важио за блиског пријатеља Била и Хилари Клинтон, а британски лист наводи да је једну ноћ свог меденог месеца, са супругом Лин Форестер, са којом се венчао 2000. године, провео у Белој кући, за време Клинтоновог мандата.

Британска краљица Елизабета Друга, чији је био финансијски саветник, доделила му је титулу витеза 1989. године.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.