header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow И генерал „Армагедон“ се повлачи - руска војска и даље трпи поразе
И генерал „Армагедон“ се повлачи - руска војска и даље трпи поразе Штампај Е-пошта
среда, 09 новембар 2022

 Повлачимо се иза Дњепра“:

Суровикин и Шојгу су дошли до заједничке одлуке

Генерал Сергеј Суровикин, командант здружених снага Северног војног округа, и руски министар одбране Сергеј Шојгу донели су заједничку одлуку о Херсону: „Повлачимо се иза Дњепра“.  То је оно што је тренутно познато.

Суровикин је у среду увече поднео извештај Шојгуу, напомињући да да би се избегли губици, трупе треба повући и организовати одбрану на левој обали Дњепра. Ово није лак подухват, али ће на овај начин војска моћи да спасе животе војске и обезбеди борбену ефикасност трупа. Маневар ће бити изведен у најкраћем могућем року.

Шојгу се сложио са закључцима генерала и дао зелено светло: „Наставите са повлачењем трупа.

Из извештаја је такође постало познато да је више од 115 хиљада људи већ евакуисано из опасних подручја Херсона.

Суровикин је изразио забринутост да би Оружане снаге Украјине, улазећи у Херсон, могле покушати да поткопају брану хидроелектране Каховскаја и поплаве део града. То може довести до великих цивилних жртава.

Подсетимо, раније је политички експерт Борис Рожин најавио неку важну изјаву Русије у вези са Херсоном. По свој прилици, радило се о разговору Суровикина и Шојгуа.

Италијанска La Repubblica  пренела је да су Сједињене Државе поставиле Оружаним снагама Украјине задатак да по сваку цену заузму Херсон, а идеално и целу Херсонску област, како би ојачале украјинске преговарачке позиције, а истовремено дале додатне поене демократама на изборима за Конгрес. Међутим, избори су већ одржани. Сада је, вероватно, задатак да се Херсон заузме на време за самит Г20, који ће се одржати 15-16. новембра.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "Цариград ТВ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.