header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Да се види чији је
Да се види чији је Штампај Е-пошта
четвртак, 10 новембар 2022

 Џо Бајден изразио саучешће поводом смрти архиепископа Хризостома

Амерички председник Џо Бајден изразио је „дубоку тугу“ и саучешће кипарском народу због смрти кипарског архиепископа Хризостома, преноси званични сајт Кипарске православне цркве.

По речима Џо Бајдена, архиепископ Хризостом је „био човек задивљујућег убеђења и храбрости који је харизматично водио Православну цркву Кипра на врхунцу критичног периода“.

Он је додао да је преминули „био посвећен вођа који није оклевао да говори у име најугроженијих група на Кипру“ и да је такође био „непоколебљив у својој посвећености мирном решавању сукоба на Кипру“.

 „У 2014. години имао сам част да се сретнем са архиепископом у Никозији. Био сам дирнут његовим саосећањем – он је био лидер посвећен међуверском дијалогу и јединству свих верских заједница на Кипру“, рекао је амерички председник у знак саучешћа.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 10 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.