header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Унија јеретика – Вартоломеј најавио заједничко празновање Васкрса са Ватиканом
Унија јеретика – Вартоломеј најавио заједничко празновање Васкрса са Ватиканом Штампај Е-пошта
субота, 12 новембар 2022

 Вартоломеј истанбулски је 10. новембра 2022. године, одговарајући на питања новинара, говорио о намери да се са Римокатоличком црквом утврди заједнички датум празновања Васкрса, преноси vaticannews.va.

Поглавар Фанара је говорио о заједничким напорима са папом Фрањом у вези са прославом 1700. годишњице Првог васељенског сабора, који је одржан у Никеји 325. године, подсећајући да је међу одлукама Сабора било и утврђивање датума прослављања Васкрса.

 „Али, нажалост, дуги низ година ми га више не славимо заједно, много векова. Стога, у оквиру ове годишњице, предмет наших заједничких напора са папом је решење овог проблема. Можда није време да причамо о детаљима, али желим да истакнем да и на православној и на католичкој страни постоји добра намера да се коначно утврди заједнички датум за прославу Христовог васкрсења“, рекао је он.

Последњи пут ажурирано ( субота, 12 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 128 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.