header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Зверско убиство: Украјински војници хицима у главу обрачунали се са 10 руских ратних заробљеника
Зверско убиство: Украјински војници хицима у главу обрачунали се са 10 руских ратних заробљеника Штампај Е-пошта
петак, 18 новембар 2022

 Украјински војници циаљно су убили, хицима у главу, више од 10 заробљених руских војника, саопштило је руско Министарство одбране. Како додају у Министарству овај злочин нико неће успети да прикаже као „трагични изузетак“.

„Циљано и методично убиство које су извршили изопачени припадници војске Украјине, хицима у главу, над више од десет непокретних руских војника нико неће моћи да прикаже као ‘трагичан изузетак’ док кијевски режим наводно поштује права ратних заробљеника“, наводи се у саопштењу Министарства.

Руско Министарство наводи да „објављени нови видео-докази масовног крвавог обрачуна украјинских снага над ненаоружаним руским заробљеницима потврђује дивљачку суштину актуелног кијевског режима на челу са Владимиром Зеленским и онима који га штите и подржавају“.

Такође се наводи да ће Зеленски и његови сарадници морати да одговарају пред судом историје, народима Русије и Украјине за сваког мученог и убијеног руског ратног заробљеника.

Зверско убиство руских заробљеника је уобичајена пракса у украјинским јединицама, коју Запад не примећује, истичу у Министарству.

Министарство је саопштило и да украјински војници који су се ове недеље предали третирају у складу са захтевима Женевске конвенције.

Истовремено, председник Савета при председнику Русије за развој цивилног друштва и људска права Валериј Фадејев изјавио је да ће видео на којем је приказан убиство руских војника послати међународним организацијама.

Подсетимо, ради се о видео-снимку обрачуна украјинских снага са руским заробљеницима у Макејевки који се појавио на интернету.

 Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.