header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Епископ Фотије о серији „Попадија“
Епископ Фотије о серији „Попадија“ Штампај Е-пошта
понедељак, 21 новембар 2022

 Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије осврнуо се у данашњој беседи у Броду на серију „Попадија“ чије емитовање је недавно почело на „Првој телевизији“ у Србији.

– Синоћ сам 15 минута гледао једну серију која се приказује на „Првој телевизији“, која већ својим називом изазива дилему о њеном садржају – „Попадија“ . Верујте, гледао сам само 15 минута ту серију и пресело ми је. Таква хула и такво исмевање Цркве. Такво исмевање светиње. Такво исмевање свештеничког брака. Такво исмевање Српске Православне Цркве, њених верника али и других помесних Православних цркава. Давно нисам тако нешто недолично видео. Таква серија није могла ни у најцрњем комунизму бити снимљена и пуштена да је гледају милиони. Они људи који ништа, или скоро ништа не знају о вери, рећи ће:- Видиш, могуће је да тако свештеници и њихове супруге – попадије у Цркви, живе. Они који знају о вери, ће рећи:- Ово је смешно, ово је напад на Цркву, ово је хула на Цркву. Много је и оних људи који…и знају и не знају, и од таквог представљања свештеничког брака и Цркве могу се поколебати у вери.

– И зато са овога места вам говорим, ако будете негде имали прилику да гледате, јер и овде се код нас у Републици Српској види тај програм – немојте гледати ту серију! Немојте! Пребаците канал! То је недостојно! То је хула на Цркву! Ми смо мислили да је време комунизма и време богоборства прошло, међутим, није. Та серија показује да није. И наравно, постоје сличне серије, књиге, брошуре, небројено их има.

Дакле, за нас борба није прошла. Није прошло страдање, прогон Цркве није прошао. А Бог зна и шта нас још чека.

Извор: "Православље"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.