header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Поглавар будиста и муфтија одговорили на речи папе о суровости руских војника
Поглавар будиста и муфтија одговорили на речи папе о суровости руских војника Штампај Е-пошта
среда, 30 новембар 2022

 Председник Духовне управе муслимана Чеченије и шеф будиста Руске Федерације прокоментарисали је изјаву папе о суровости Бурјата и Чечена.

Како преноси РИА Новости, председник Духовне управе муслимана Чеченске Републике муфтија Салак Межијев рекао је да су Чечени окрутни само према непријатељима, али милостиви према мирољубивим људима, и саветовао понтифекса да прочита Михаила Љермонтова да би стекао преставу о карактеру Чечена.

„Наравно, не слажемо се са папом око тога да смо окрутни. Чечени су окрутни према непријатељима и милостиви према пријатељима и цивилима“, рекао је Салах Межијев.

Поглавар будистичке традиционалне Санге Русије XXIV Пандито Хамбо-лама Дамба Ајушејев назвао је речи папе, који је говорио о суровости Бурјата, нељубазним.

 „Изненада и неочекивано, поглавар католика света био је приморан да нељубазно говори о нашем народу. Мислим да европски Латини не разумеју да живот у хладном Сибиру и на Далеком истоку људе чини отпорнијима, стрпљивијим и издржљивијим на разне недаће. Дакле, наш народ није суров, он је једноставно принуђен да више пута и адекватно брани своју отаџбину од фашизма, као наши дедови и прадедови“, наводи се у поруци.

Подсећамо, папа је Бурјате и Чечене назвао најокрутнијим делом руске војске.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 30 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.