header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow С обе стране православни: Око Кијева одржана литија са моштима 30 светих ратника
С обе стране православни: Око Кијева одржана литија са моштима 30 светих ратника Штампај Е-пошта
среда, 30 новембар 2022

 Обилазак од 115 километара завршен је непрестаним молитвама.

Свеукрајинска литија за мир, спокој и благостање Украјине одржана је око Кијева 27. новембра 2022. године, саопштава Информативно-просветно одељење УПЦ.

Свештенство и парохијани престоничке цркве Свих Светих ратника обишли око Кијева са ликом Покрова Пресвете Богородице са честицом омофора Пресвете Богородице, кивотом са моштима 30 светих ратника и иконом Светог Николаја Чудотворца.

Током читавог пута од 115 километара, верници су непрестано узносили молитве Богородици, Светом Николају и свим Светим Ратницима. На раскрсници путева који воде ка Кијеву, свештенство је крстообразно осењивало простор са светињама.

Подсетимо, свеукрајинска литија за мир, спокој и просперитет Украјине са поштованим иконама и моштима Светих Ратника почела је 8. фебруара 2022. године, али је обустављена због војних операција у пуном обиму у земљи. У октобру је настављен молитвени обилазак епархија. У литији светињу прати начелник Сектора старатељства за војнике интернационалисте и учеснике ратних дејстава при Синодалном одељењу УПЦ за сарадњу са Оружаним снагама и другим војним формацијама Украјине, настојатељ храма Свих Светих ратника у Кијеву протојереј Вјачеслав Јаковенко.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: pravlife.org/ru

Последњи пут ажурирано ( среда, 30 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 125 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.